A Fontgas apostem per la formació i ens agrada donar oportunitats a les noves generacions. Som conscients de la gran importància de formar-se i de realitzar unes bones pràctiques. El pròxim divendres finalitza el periode de pràctiques a Fontgas del nostre company Lluc. Qui millor que ell per explicar-nos en primera persona la seva experiència i descobrir les seves sensacions al llarg d’aquests 6 mesos de pràctiques al Departament d’Energies Renovables de Fontgas. També ens hem pres la confiança d’indagar una mica sobre les seves expectatives de futur.

Quins estudis has cursat?

Després de finalitzar el batxillerat científic, he estudiat el CFGS d’Energies Renovables a l’IES Santa Eulàlia (Terrassa).

Què et va impulsar a introduir-te al món de les renovables?

Sempre m’han agradat els temes relacionats amb les ciències de la terra. Quan vaig acabar el batxillerat vaig veure que feien per primera vegada a Terrassa aquest grau superior i vaig creure que era una bona oportunitat al ser un sector en ple creixement.

Com vas conèixer Fontgas i el seu Departament de Renovables?

Abans de començar a fer les pràctiques havia vingut a comprar alguna vegada.

Pel que fa al departament tècnic, no el coneixia, i no va ser fins al dia de l’entrevista quan el vaig descobrir

Has pogut dur a la pràctica tot lo après en la teva formació?

Sí, durant aquests mesos he posat en pràctica tot l’après durant la meva formació. A més a més, he après moltes altres coses que desconeixia i que són de gran utilitat en el dia a dia.

Els meus tutors de pràctiques a Fontgas m’han ajudat en tot moment a l’hora de realitzar estudis de fotovoltaica, aerotèrmia i terra radiant.

He après a utilitzar programes especialitzats en el tema que faciliten la realització d’estudis i pressupostos que sol·licita el client.

Com és un dia normal de pràctiques a Fontgas?

Arribo a l’oficina a les 8 del matí, reviso els correus i arxivo les ofertes. Després ajudo als companys en el que faci falta; estudis de fotovoltaica, aerotèrmia, terra radiant i tasques administratives. També hi ha dies que tinc programades visites a peu d’obra, quan el meu responsable valora que és una instal·lació en la qual em pot ensenyar alguna cosa nova «in-situ», l’acompanyo a l’obra. Crec que és una activitat molt interessant, ja que visc en primera persona com es gestiona un projecte real.

A la 13:00 del migdia paro per dinar i a la tarda continuo amb les meves tasques de 14:00 fins a les 17:00.

Quines activitats dutes a terme t’han aportat més coneixements?

Tot el que he fet m’ha aportat molt coneixement; tant les sortides tècniques a l’obra, com les diferents formacions que he anat fent.

Què destacaries dels 6 mesos de pràctiques?

Destacaria tots els coneixements apresos en l’àmbit tècnic i sobre el material necessari per dur a terme les instal·lacions, així com tipus de plaques fotovoltaiques, tipus d’estructures, inversors i tots els elements necessaris per a un bon funcionament.

També m’agradaria destacar el bon ambient a l’empresa i el còmode que m’han fet sentir al llarg d’aquests mesos.

Cap a quin sector de les renovables et vols especialitzar?

M’agradaria especialitzar-me en el sector de la fotovoltaica i l’aerotèrmia. Crec que són dues energies renovables que ofereixen molt bons resultats.

Què faràs quan acabi el periode de pràctiques a Fontgas?

En acabar el període de pràctiques, m’agradaria seguir a l’empresa i entrar a formar part de l’equip Fontgas, al departament tècnic de renovables.

Des de Fontgas volem agrair al Lluc el seu pas per l’empresa, la seva predisposició davant de totes les activitats fetes al llarg d’aquests mesos i la seva bona actitud per continuar creixent dins del món de les energies renovables. A cadascuna de les pràctiques no només compartim coneixements, tots aprenem coses noves.

Moltes gràcies Lluc i fins aviat!

Entradas recientes

Categorías

Redactora de contenido en Fontgas

Licenciada en Comunicación Audiovisual por la UAB con amplia experiencia en la creación y gestión de contenidos escritos y audiovisuales dirigidos a medios digitales.